2012. április 18., szerda

Naplós receptkönyv :)

Február 11.
A Hajdú-Bihari Naplót lapozgatva megláttam egy felhívást, amely egy receptversenyre szólt. A Napló már korábban is kiadott egy könyvet, amelyben olvasók által beküldött receptek vannak...

Február 15. 
Úgy gondoltam, egy próbát megér, és beküldtem néhány saját receptemet. Persze a spanyol viaszt nem én találtam fel, de ezek tényleg olyan receptek, amelyeket nem újságból, könyvből, internetről szedtem.
A főnyeremény amúgy konyhai robotgép volt és a legjobbnak ítélt 3-4 receptet, 3-4 kategóriában egy étteremben megfőzték.

Március 17.
A Naplót csak mamánál szoktam látni, ezért gyorsan átlapoztam néhány számot. Láttam, hogy egy-két újságban benne vannak a verseny fő nyertesei. Sajnos, köztük nem voltam. Igazából nem is bántam, elfogadtam ezt a tényt. Nem is az volt a célom, hogy tárgyi nyereményem legyen, hanem hogy esetleg bekerüljek a könyvbe valamelyik receptemmel.

Március 21.
Egy boltban állok a pénztárnál. Az eladó hölgy éppen "benne van a gépben" más vásárolt dolgaival, ezért én nem tudok rögtön fizetni, pedig a másik vásárló még válogat. Mondom az eladónak, hogy jól van, semmi gond, ha várni kell... de azért megemlítem, hogy remélem, nem megy el a buszom. Elkezd csörögni a telefonom. Anyának külön csörgése van, ezért tudtam, hogy nem ő hív. Gondoltam, muszáj vagyok felvenni a telefont. Nagy nehezen kiveszem a táskámból, közben már fizetni is tudok. Amikor a telefonáló bemutatkozott, megszűnt körülöttem a világ egy picit. :) Már amikor bemutatkozott, tudtam, hogy a Naplótól hívnak. Mivel azért fél szemmel a pénzre is figyeltem, meg már a buszt is, meg ugye a kezdődő öröm... Szóval nem teljesen értettem, hogy miért is, de a lényeg, hogy került be receptem a könyvbe és kapok tiszteletpéldányt. Postázni fogják. :) Nagyon szépen megköszöntem, ők is a recepteket. A buszt is elértem és örömömben telefonáltam Anyának, hogy elújságoljam a hírt. :)
Egyébként valami olyasmi van, hogy több receptet küldtem be és a legtöbbet beküldőknek adnak tiszteletpéldányt. :) Ha kezemben lesz  a könyv, akkor majd kiderül, hogy hány recept is került bele, mert ha több, akkor az is lehet az oka, hogy ajándékba adnak egy könyvet. :)
Rég nem érzett öröm járt át. :) Nem vagyok azért profi a konyhában, tehát elérhetetlen, nagy célokat nem is tűzök ki a főzéssel kapcsolatban. De azért ennek a könyvnek mégis nagyon tudok örülni. Ez biztatást ad, hogy igenis érdemes főzőcskézni, kipróbálni új dolgokat, mert eredménye is lehet. :) Azt se felejtsük el, hogy egy kicsit terápiás jellegű is a főzés. Engem legalábbis jobb kedvre derít az alkotás. Más dolgokban pl. rajzolás nem vagyok túl kreatív és nagy tehetségű, ezért a konyhában próbálok meg alkotni. :)

Április 5.
A Naplós hölgy ma hívott, hogy becsomagolta a könyvem és postázzák. Juhúúú! :)

Április 18.
Kiderült, hogy nem lehet ajánlottan elpostázni a könyvet. (?) Az ügyfélszolgálaton vehető át.
Most már a kezemben van. :) 7 receptem van benne. Megfőzték, lefényképezték és remélem, meg is ették. :)







A receptek a blogon is fent vannak.

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok és még sok hasonló örömet, az alkotáshoz pedig további lelkesedést!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok Évi, ügyes vagy, ez nagyon jó!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, ügyes vagy, és ez szerintem egy szuper jó dolog! :) Nagyon tetszett, ahogy ezt az egészet leírtad... :)
    Ja, küldöm a pizzát, és szeretettel fogadom a kekszet cserébe! ;-)

    VálaszTörlés